Recepty, kde je zázvor
Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...
Kuracie kocky s tekvicou
Dlabali moje deti tekvicového strašiaka... Kúsok tekvice sa ušlo aj mne, keďže dyňa vážila...
Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom
Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí...
Tmavá šošovica po indicky
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame...
Kačacie prsia s puja šošovicou
Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, ...
Robi na čínsky spôsob
Keďže som hľadala na Vareche nejaký spôsob prípravy na Robi a nenašla som nič, okrem "robí,...
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...
Kura s karí korením
Všetky suroviny zmiešame a necháme v chladničke stáť cez noc.
Pekáč vymastíme uložíme naň kura, zvyšok marinády...
Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Grilované pivné krídelká
Recept Zdeňka Pohlreicha - šéfa na grile. Stojí za malý hriech ;)
Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...
Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...
Mletý/seekh/ kebab na grile
keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept. Doteraz ma nenapadlo...
Jahodová polievka s jogurtom
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z...
Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Ostrá čučoriedková salsa
Komerčný recept<br />
V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí...
Thajská kuracinka na červenom karí
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Kura na mede
recept som si spojila z viacerých receptov nájdených na nete. Je jednoduchý, rýchly a veľmi...
Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych
teplotách počas dlhej...
Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...
Chicken Tikka Masala
Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej
kuchyni, zdroje však uvádzajú,...
Murgh Makhani
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami
asi...
Papriková fazuľačka
Tak som zasa raz dostala chuť na fazuľu. A tentoraz s výraznou paprikovou chuťou.
Skúste...
Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...
Kuracie kocky s tekvicou
Dlabali moje deti tekvicového strašiaka... Kúsok tekvice sa ušlo aj mne, keďže dyňa vážila...
Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom
Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí...
Tmavá šošovica po indicky
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame...
Kačacie prsia s puja šošovicou
Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, ...
Robi na čínsky spôsob
Keďže som hľadala na Vareche nejaký spôsob prípravy na Robi a nenašla som nič, okrem "robí,...
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...
Kura s karí korením
Všetky suroviny zmiešame a necháme v chladničke stáť cez noc. Pekáč vymastíme uložíme naň kura, zvyšok marinády...
Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Grilované pivné krídelká
Recept Zdeňka Pohlreicha - šéfa na grile. Stojí za malý hriech ;)
Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...
Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...
Mletý/seekh/ kebab na grile
keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept. Doteraz ma nenapadlo...
Jahodová polievka s jogurtom
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z...
Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Ostrá čučoriedková salsa
Komerčný recept<br /> V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí...
Thajská kuracinka na červenom karí
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Kura na mede
recept som si spojila z viacerých receptov nájdených na nete. Je jednoduchý, rýchly a veľmi...
Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...
Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...
Chicken Tikka Masala
Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej kuchyni, zdroje však uvádzajú,...
Murgh Makhani
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi...
Papriková fazuľačka
Tak som zasa raz dostala chuť na fazuľu. A tentoraz s výraznou paprikovou chuťou. Skúste...