Recepty, kde je zázvor
Perníkovo-zázvoroví duchovia
Formička je síce anjel, ale po upečení vyzerajú ako duchovia. Ide sem živý zázvor...
Beef sushi
Pyré: Hrušky umyjeme a očistíme. Odstránime kôstky. Nakrájame na veľké kusy. Na rozpustenom masle...
Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...
Kuracie kocky s tekvicou
Dlabali moje deti tekvicového strašiaka... Kúsok tekvice sa ušlo aj mne, keďže dyňa vážila...
Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom
Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí...
Tmavá šošovica po indicky
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame...
Kačacie prsia s puja šošovicou
Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, ...
Robi na čínsky spôsob
Keďže som hľadala na Vareche nejaký spôsob prípravy na Robi a nenašla som nič, okrem "robí,...
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...
Kura s karí korením
Všetky suroviny zmiešame a necháme v chladničke stáť cez noc.
Pekáč vymastíme uložíme naň kura, zvyšok marinády...
Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Grilované pivné krídelká
Recept Zdeňka Pohlreicha - šéfa na grile. Stojí za malý hriech ;)
Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...
Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...
Mletý/seekh/ kebab na grile
keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept. Doteraz ma nenapadlo...
Jahodová polievka s jogurtom
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z...
Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Ostrá čučoriedková salsa
Komerčný recept<br />
V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí...
Thajská kuracinka na červenom karí
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Kura na mede
recept som si spojila z viacerých receptov nájdených na nete. Je jednoduchý, rýchly a veľmi...
Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych
teplotách počas dlhej...
Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...
Chicken Tikka Masala
Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej
kuchyni, zdroje však uvádzajú,...
Perníkovo-zázvoroví duchovia
Formička je síce anjel, ale po upečení vyzerajú ako duchovia. Ide sem živý zázvor...
Beef sushi
Pyré: Hrušky umyjeme a očistíme. Odstránime kôstky. Nakrájame na veľké kusy. Na rozpustenom masle...
Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...
Kuracie kocky s tekvicou
Dlabali moje deti tekvicového strašiaka... Kúsok tekvice sa ušlo aj mne, keďže dyňa vážila...
Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom
Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí...
Tmavá šošovica po indicky
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame...
Kačacie prsia s puja šošovicou
Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, ...
Robi na čínsky spôsob
Keďže som hľadala na Vareche nejaký spôsob prípravy na Robi a nenašla som nič, okrem "robí,...
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...
Kura s karí korením
Všetky suroviny zmiešame a necháme v chladničke stáť cez noc. Pekáč vymastíme uložíme naň kura, zvyšok marinády...
Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Grilované pivné krídelká
Recept Zdeňka Pohlreicha - šéfa na grile. Stojí za malý hriech ;)
Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...
Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...
Mletý/seekh/ kebab na grile
keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept. Doteraz ma nenapadlo...
Jahodová polievka s jogurtom
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z...
Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Ostrá čučoriedková salsa
Komerčný recept<br /> V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí...
Thajská kuracinka na červenom karí
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Kura na mede
recept som si spojila z viacerých receptov nájdených na nete. Je jednoduchý, rýchly a veľmi...
Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...
Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...
Chicken Tikka Masala
Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej kuchyni, zdroje však uvádzajú,...