Paneer Kadhai

Hemant Chaudhry a Devki Paswan
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Paneer Kadhai
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 kg (alebo tvrdý tvaroh)
2 ks, tvrdšie
1 ks
2 ks
5 ks, čerstvé
1/2 šálky
kúsok
2 PL
1 čl
3 ks
4 ks
1 ks
15 zrniečok




Postup

  1. 1

    Syr paneer (alebo tvaroh) nakrájame na plátky. Papriky rozpolíme, odstránime semienka a nakrájame na plátky. Z červených čili papričiek odstránime stopky, rozkrojíme ich a odstránime semienka. Zázvor tiež nakrájame na plátky. Cibuľu rozkrojíme na štvrtinky.

  2. 2

    Na panvici opražíme koriander, rascu, klinčeky, škoricu, korenie a čierny kardamom. Korenie nahrubo pomelieme. Na masle ghee osmažíme cibuľu. Pridáme paneer, soľ a dužinu z rajčín a smažíme, pokiaľ sa neodparí voda.

  3. 3

    Primiešame všetku zeleninu a korenie a smažíme 3 minúty. Hotové ozdobíme lístkami koriandra a podávame horúce s plackami paratha.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia