Vanilkovo– makové parfai na pomarančoch
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
Parfai: | |
70 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
30 g |
|
250 ml |
|
20 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
20 g |
|
40 ml |
|
20 g |
|
Karamelizované pomaranče: | |
3 ks |
|
10 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Cukor a žĺtok rozšľaháme v horúcom vodnom kúpeli na tuhý krém a po asi 5–8 minútach dáme misu s krémom vychladiť. V studenom kúpeli a za stáleho miešania pridáme pomletý mak, rum, vanilkovú dužinu a do tuha vyšľahanú šľahačku. Hotovú masu rozdelíme do asi 150 ml foriem.
- 2
Roztopíme 20 g tmavého cukru, pridáme pomarančovú šťavu, biele víno a necháme asi do 150 ml vyvariť. Solamyl rozriedime studenou vodou a pridáme do omáčky. Dochutíme limetkovou šťavou a najemno nasekanou mätou.
- 3
Pomaranče orežeme a vykrojíme mesiačiky, cukor roztopíme na panvičke, pridáme maslo, najemno nastrúhaný zázvor a nakoniec mesiačiky pomaranča. Parfai ponoríme na pár sekúnd do horúcej vody, vyklopíme na tanier, prelejeme limetkovou omáčkou a pridáme skaramelizované pomaranče.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu