Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 17. februára 2012

Suroviny

Okra s cibuľou:
2 PL
1 ks
2 strúčiky
1 ks
150 g
1/4 KL
 štipka
1/4 KL
1/4 KL
  čerstvý
Pikantná šošovica:
250 g
1 PL
1 ks
 štipka
1 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Okra s cibuľou: Pripravíme si suroviny. Okru nakrájame na menšie kusy,cesnak na plátky, chilli papričku očistíme, zbavíme semienok a nakrájame na malé kocky. Rovnako nakrájame cibuľu.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si korenie. Ak treba rozdrvíme v mažiari.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a chilli papričku.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po minúte pridáme okru

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a korenie. Premiešame a opekáme 5-6 minút. Zmes bude najprv trochu lepkavá, ale tekutina sa odparí. Na záver pridáme strúhaný zázvor, premiešame a odstavíme.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pikantná šošovica: Cibuľu nakrájanú na kocky opražíme na oleji cca 5 minút. Kým sa cibuľa praží namočíme šošovicu v studenej vode. Po troch minútach ju precedíme.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do panvice pridáme na plátky nakrájaný cesnak, kurkumu, soľ a drvenú chilli papričku.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po minúte pridáme šošovicu.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zalejeme pol litrom vody, prikryjeme a varíme cca 15 minút. Ak je potrebné dolejeme počas varenia trochu vody.

    Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Servírujeme posypané koriandrovými lístkami. Ako prílohu podávame ryžu, alebo placky (recepty u Michsamant). V pôvodnom recepte bolo toto jedlo pripravené so šošovicou puy. Pripravené podľa tohto receptu .

Diskusia k receptu

michsamant
no pekneee, mnam :) len si to ujednot, lebo sa ta niekto opyta preco pises v surovinach turmeric, na fotke je haldi a tvrdis, ze je to kurkuma :P
zirafninka1
dik dievcata. preco Miska? lebo som z toho jeleeeeen :D A ked mi to ty nedas do poriadku tak uz nikto :)) Podme na to, prosiiim. Preco som tam dala kurkumu ozaj neviem. Recept som pisala na 2x. Prvykrat mi padol pc a vsetko bolo fuc.. No a teraz k tomu turmericu a haldi. To nie je to iste? Ja som nikdy ani len neguglila. Proste som kupila toto (kuk foto) a bola som spokojna :)

zirafninka1
Ale pravdupovediac zijem v tom ze aj turmeric a kurkuma je to iste.. tot zvysok povodneho obali z toho "haldi, turmericu kurkumy" :D
michsamant
@zirafninka1 je to to iste! len ked to bude niekto citat, kto to nevie bude mat gulas. ty si to napisala spravne vsade. ale @eraserhead by si mohol mysliet, ze to je nejake tajne heslo pre vegetu (on je zberatel totizto vid jeho profil a on sa na mna teraz neurazi, aj my si obcas mozeme stuchnut, ci? :) a teraz vazne, fakt kto to nevie, bude mat chaos, co je co, nemyslela som to zle.
zirafninka1
Ved ja viem ze si to nemyslela zle /a vies aj mysliet zle? lebo u teba som to este stale nepostrehla :)/ Len som sa zlakla, ze to zle pouzivam. No cize zaver je taky ze haldi-turmeric-kurkuma je vlastne silno silno mleta vegeta. heh :) ale nie uz, vazne.. ozaj niekoho popletiem. bude sa to tu volat turmeric a hotovo.
tornadolue
Ale vacsina to pozna ako kurkumu ;) Ale ja nemam problem s turmeric-haldi-kurkumou, mna trapi okra....hlavne musim vygooglit, co to je a potom, kde to zozeniem :)
marianne69
Ani neviete ako ste mi pomohli kocky.Potrebujem do jedneho receptu tumeric.Uz som to chcela zavesit na diskusiu,ako sa povie tumeric (poznam ho z Anglicka) po slovensky,lebo v slovnikoch som to nenasla,mala som chabe tusenie,ze by to mohla byt kurkuma,ale nebola som si ista.Dakujem.Paradny receptik@zirafninka ,btw:-)
redakcia
po "našom" je to kurkuma, a ako jednotný názov to tak píšeme v našich surovinách tu na Vareche, takže v surovinách vždy kurkuma :-)
zirafninka1
Tak moje "turmeric a hotovo" skoncilo. Uz je to kurkuma :) Nech je to jednotne. Aspon sme pomohli @marianne69 Aj k tej okre som dopisala ten ibistek.. @tornadolue ja ibistek :) kupujem v tescu. A dakujem vsetkym za komentare.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia