Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Okra s cibuľou: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
150 g |
|
1/4 KL |
|
štipka |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL |
|
čerstvý |
|
Pikantná šošovica: | |
250 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Okra s cibuľou: Pripravíme si suroviny. Okru nakrájame na menšie kusy,cesnak na plátky, chilli papričku očistíme, zbavíme semienok a nakrájame na malé kocky. Rovnako nakrájame cibuľu.
-
2
Pripravíme si korenie. Ak treba rozdrvíme v mažiari.
-
3
V panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a chilli papričku.
-
4
Po minúte pridáme okru
-
5
a korenie. Premiešame a opekáme 5-6 minút. Zmes bude najprv trochu lepkavá, ale tekutina sa odparí. Na záver pridáme strúhaný zázvor, premiešame a odstavíme.
-
6
Pikantná šošovica: Cibuľu nakrájanú na kocky opražíme na oleji cca 5 minút. Kým sa cibuľa praží namočíme šošovicu v studenej vode. Po troch minútach ju precedíme.
-
7
Do panvice pridáme na plátky nakrájaný cesnak, kurkumu, soľ a drvenú chilli papričku.
-
8
Po minúte pridáme šošovicu.
-
9
Zalejeme pol litrom vody, prikryjeme a varíme cca 15 minút. Ak je potrebné dolejeme počas varenia trochu vody.
-
10
Servírujeme posypané koriandrovými lístkami. Ako prílohu podávame ryžu, alebo placky (recepty u Michsamant). V pôvodnom recepte bolo toto jedlo pripravené so šošovicou puy. Pripravené podľa tohto receptu .
Diskusia k receptu