Domáce chlebové placky

dobreazdravo - bez fotkydobreazdravo, 31. júla 2012

Suroviny

500 g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem vody zmiešame v miske. Nakoniec pridáme vodu, najlepšie postupne. Jej množstvo závisí od použitej múky. Vypracujeme hladké, skôr mäkšie cesto (nelepí sa na ruky, ani na misu) a vložíme ho v mikroténovom vrecúšku do chladničky aspoň na 2 hodiny. Po tomto čase cesto vyberieme a rozdelíme zhruba na 10-12 častí. Každú natenko rozvaľkáme, čím tenšie, tým lepšie. Cca 1-2 mm. Pri správnom vypracovaní sa cesto netrhá a netreba ani veľmi podsýpať múkou.

  2. 2

    Placky potom opekáme na panvici s pár kvapkami oleja alebo ghí. Naozaj stačí pár kvapiek. Môžete skúsiť aj na sucho, ale s tým olejom je to lepšie. Vo vnútri cesta sa tvoria vzduchové bubliny, také akoby vankúšiky a zvonka sú jemne chrumkavé.

  3. 3

    Osvedčilo sa mi najprv všetky placky vyvaľkať, potom až zohriať panvicu a opekať. Ide to veľmi rýchlo a rýchlo aj zhoria. Tak dajte pozor. Ako vidíte, nie je to žiadna veda a pri troche šikovnosti sa vám určite podaria.

Diskusia k receptu

zdezda
vyzeraju fajnovo, no kolko vody treba ?, nie je medzi surovinami, ď
marianne
su vynikajuce,dakujem za ne, muz zjedol 6 ks na posedenie,len take omaslovane a ja som si ich naplnila salatom, fotku dam inokedy,strajkuje mi fotak..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia