Foto: dobreazdravo
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem vody zmiešame v miske. Nakoniec pridáme vodu, najlepšie postupne. Jej množstvo závisí od použitej múky. Vypracujeme hladké, skôr mäkšie cesto (nelepí sa na ruky, ani na misu) a vložíme ho v mikroténovom vrecúšku do chladničky aspoň na 2 hodiny. Po tomto čase cesto vyberieme a rozdelíme zhruba na 10-12 častí. Každú natenko rozvaľkáme, čím tenšie, tým lepšie. Cca 1-2 mm. Pri správnom vypracovaní sa cesto netrhá a netreba ani veľmi podsýpať múkou.
- 2
Placky potom opekáme na panvici s pár kvapkami oleja alebo ghí. Naozaj stačí pár kvapiek. Môžete skúsiť aj na sucho, ale s tým olejom je to lepšie. Vo vnútri cesta sa tvoria vzduchové bubliny, také akoby vankúšiky a zvonka sú jemne chrumkavé.
- 3
Osvedčilo sa mi najprv všetky placky vyvaľkať, potom až zohriať panvicu a opekať. Ide to veľmi rýchlo a rýchlo aj zhoria. Tak dajte pozor. Ako vidíte, nie je to žiadna veda a pri troche šikovnosti sa vám určite podaria.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
plus nejaké fotky.