Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si ostatné suroviny.
-
2
V panvici rozohrejeme trochu sezamového oleja a tofu opražíme zo všetkých strán.
-
3
Keď začne hnednúť pridáme hrsť pokrájaných fazuľových luskov.
-
4
Po 3 - 4 minútach odstavíme.
-
5
V menšom hrnci zmiešame pomarančovú šťavu,
-
6
sójovú omáčku,
-
7
cukor a ryžový ocot.
-
8
Do hrnca ešte pridáme strúhaný zázvor, najemno nakrájaný cesnak a jarnú cibuľku.
-
9
Omáčku krátko povaríme. Na záver ju zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v malom množstve vody.
-
10
Omáčku prelejeme do panvice k tofu a spolu krátko prehrejeme. Dochutíme soľou a čiernym korením.
-
11
Tofu servírujeme posypané nasucho praženými sezamovými semienkami. Ako prílohu sme mali ryžu. Zdroj: http://www.theveggiegal.com/blog/?p=4465
umelecké diela...nááádhera, vzdávam hold