Foto: alicina
Ja viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí Zobraziť celý popisJa viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí a vôní. Cvikla chráni naše srdce a cievy, olivový olej znižuje hladinu cholesterolu, korenie podporuje metabolizmus, zázvor stimuluje imunitný systém, stonkový zeler obsahuje vlákninu, kyselinu listovú, vitamín K a C, draslík, mangán a horčík... :-) Čo viac si človek môže priať.
príprava
Postup
-
1
Prichystáme si všetky potrebné suroviny.
-
2
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
-
3
Na cviklu použijeme hrubšiu stranu strúhadla a nastrúhame nahrubšie.
-
4
Celer pokrájame nadrobno.
-
5
Pridáme olivový olej, nasekaný zázvor....
-
6
... a nadrobno nakrájané uhorky. :-)
-
7
Všetko dobre premiešame, pridáme jogurt a dochutíme balzamikom, sójovou omáčkou a podľa chuti prisolíme a okoreníme. Dáme schladiť do chladničky. Najlepšie chutí totiž až na druhý deň. :-) Navyše má tento šalátik mnoho obmien. Namiesto zázvoru môžeme dať strúčik cesnaku a lyžicu chrenu alebo pridať kozí syr či natvrdo uvarené vajíčko. Ja som podávala ako ľahkú večeru s hovädzím vareným, uhorkou a strúhaným syrom. :-) DOBRÚ CHUŤ!
Diskusia k receptu