Postupne sa vyvíjal. Teraz patrí u nás k tím najobľúbenejším. Dá sa o ňom povedať, že je zdravé a v prepočte na osobu aj Zobraziť celý popisPostupne sa vyvíjal. Teraz patrí u nás k tím najobľúbenejším. Dá sa o ňom povedať, že je zdravé a v prepočte na osobu aj lacné. Ja som použil na prípravu kuracie prsia z polky kuraťa. Bolo väčšie, ak je možnosť tak si vyberám okolo 2,5 kg a rozrežem ho na polovičky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
90 g |
|
50 g (nemusí byť) |
|
100 g |
|
340 g |
|
cca200 ml |
|
3 PL |
|
100 g |
|
1-2 ks |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
2 KL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Príprava je trošku dlhšia ale samotné varenie trvá maximálne sedem minút. Ja začínam prípravou omáčky. Do malého hrnčeka dám šťavu z ananásu a zlatý klas.
-
2
Za stáleho miešania privediem do varu. Ešte chvíľu miešam aj po vypnutí variča.
-
3
tu sú použité suroviny, iba som pridal ešte jeden banán a zabudol som tam dať zlatý klas.
-
4
Keď už máme všetko pripravené tak sa môžme do toho pustiť.Najskôr si na rozpálenom oleji trochu osmahneme nakrájaný zázvor.
-
5
Potom pridáme mäso spolu s arašidmi a chvíľu smažíme kým sa mäso nezatiahne.
-
6
Následne pridáme sójové mäso a chvíľku podusíme.
-
7
Následne pridáme ananásové kúsky spolu s cedenými hrozienkami dobre premiešame a ešte chvíľku dusíme.
-
8
Pridáme kečup a opäť zamiešame.
-
9
Na záver pridáme nakrájaný banán, vypneme oheň, zľahka premiešame a prikryjeme.
-
10
Banán by sa nemal rozpadnúť. Takto by malo vyzerať jedlo po skončení varenia. Príloha je ryža ochutená soľou a oreganom. Táto Čína sa dá urobiť aj bez sójového mäsa, iba sa pridá viac kuracích pŕs a suroviny ktoré sme použili na ochutenie sójového mäsa použijeme na ochutenie pŕs.Dobrú chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Bezne varim tofu, sojove maso... ale nie kvoli peniazom ale proste sa mi nezda ok ak niekto je trikrat denne maso - salam na ranajky, potom maso, na veceru zase nieco masove. Nie som vobec vegetarian ale nejaka miera by asi mala byt.