Sójovo kuracia Čína na môj spôsob

jokin - fotkajokin, 27. júna 2012
Sójovo kuracia Čína na môj spôsob
Foto: jokin

Postupne sa vyvíjal. Teraz patrí u nás k tím najobľúbenejším. Dá sa o ňom povedať, že je zdravé a v prepočte na osobu aj lacné. Ja som použil na prípravu kuracie prsia z polky kuraťa. Bolo väčšie, ak je možnosť tak si vyberám okolo 2,5 kg a rozrežem ho na polovičky.

6
porcií
45 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
90 g
50 g (nemusí byť)
100 g
340 g
cca200 ml
3 PL
100 g
1-2 ks
3 PL
50 ml
2 KL
3 PL
1 ks
2 KL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava je trošku dlhšia ale samotné varenie trvá maximálne sedem minút. Ja začínam prípravou omáčky. Do malého hrnčeka dám šťavu z ananásu a zlatý klas.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Za stáleho miešania privediem do varu. Ešte chvíľu miešam aj po vypnutí variča.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 2
  3. 3

    tu sú použité suroviny, iba som pridal ešte jeden banán a zabudol som tam dať zlatý klas.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Keď už máme všetko pripravené tak sa môžme do toho pustiť.Najskôr si na rozpálenom oleji trochu osmahneme nakrájaný zázvor.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme mäso spolu s arašidmi a chvíľu smažíme kým sa mäso nezatiahne.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 5
  6. 6

    Následne pridáme sójové mäso a chvíľku podusíme.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 6
  7. 7

    Následne pridáme ananásové kúsky spolu s cedenými hrozienkami dobre premiešame a ešte chvíľku dusíme.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme kečup a opäť zamiešame.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 8
  9. 9

    Na záver pridáme nakrájaný banán, vypneme oheň, zľahka premiešame a prikryjeme.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 9
  10. 10

    Banán by sa nemal rozpadnúť. Takto by malo vyzerať jedlo po skončení varenia. Príloha je ryža ochutená soľou a oreganom. Táto Čína sa dá urobiť aj bez sójového mäsa, iba sa pridá viac kuracích pŕs a suroviny ktoré sme použili na ochutenie sójového mäsa použijeme na ochutenie pŕs.Dobrú chuť.

    Sójovo kuracia Čína na môj spôsob - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá

Diskusia k receptu

micanela
Vsetko v pohode, len jedna otazka. Preco vsetko sojove uvadzas ako "lacne" - mozno to /teda podla reakcii na predchadzajuce tvoje recepty/ u niekoho to sojove masko degraduje.
Bezne varim tofu, sojove maso... ale nie kvoli peniazom ale proste sa mi nezda ok ak niekto je trikrat denne maso - salam na ranajky, potom maso, na veceru zase nieco masove. Nie som vobec vegetarian ale nejaka miera by asi mala byt.
izabella929
to je ale parááááádička.-)))) krásne jedlo aj pre oči aj nepochybne výborné.-))
marienka44
@Jokin , na zaciatku citania receptu som si myslela, ze stava z ananasu je prava, az neskor som sa docitala , ze je to vlastne cukrovy roztok z kompotu. To ma odradilo pripravit Tvoje jedlo. Musim to pozmenit podla svojej zvyklosti. :-(
sidlo
trochu tomu nerozumiem. kedy sa pridava ta ananasova omacka? a to maso bolo hnede. bolo pred tym marinovane?
jokin
sidlo omáčku si dáva každý až na tanieri , to mäso je poliate sojovou omáčkou a je ochutené sušeným zázvorom a poprášené solamylom dobré je keď chvíľu postojí . Sori.
jumbo
DAL SOM TI 5 HVIEZD . MNE TAM VADIA HROZIENKA A TAK VELA BANANU. URCITE TO VYSKUSAM TAK AKO SI TO SPRAVIL TY. SUPER
kristien
Hrozienka nedam, ale vyskusam urcite :) vyzera to velmi dobre :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha