Chana Pindi
Hemant Chaudhry a Devki Paswan
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 šálka, suchý |
|
1 vrecko, al. 1 PL |
|
|
|
2-3 PL |
|
2 ks, nakrájané |
|
2 čl, roztlačený |
|
2 ks, pokrájané na plátky |
|
3 ks nasekané |
|
2 čl |
|
1/2 čl |
|
0,5 - 1 čl |
|
|
|
1/2 čl |
|
jemne nasekaná |
|
Postup
-
1
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej vody v hrnci asi 20 minút. Scedíme, zo scedenej tekutiny si odložíme 1 šálku.
- 2
Jemne nakrájame zázvor. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu do zlatista, pridáme cesnak, nakrájaný zázvor a nakrájané zelené čili. Pražíme 5 minút. Pridáme paradajky, koriander, rascu, kurkumu a paprikové korenie a opražíme na miernom ohni. Pridáme odložený odvar, soľ a polovicu koriandrových listov. Povaríme na miernom ohni, kým sa tekutina nevstrebe.
- 3
Pridáme štipku korenia garam masala. Servírujeme posypané zvyšným korením garam masala, koriandrovými listami a nastrúhaným zázvorom. Ako prílohu podávame placky poori, chapati alebo chlieb naan.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ten popijas pri priprave, hihihi