Chana Pindi

Hemant Chaudhry a Devki Paswan
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Chana Pindi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

1 šálka, suchý
1 vrecko, al. 1 PL
2-3 PL
2 ks, nakrájané
2 čl, roztlačený
2 ks, pokrájané na plátky
3 ks nasekané
2 čl
1/2 čl
0,5 - 1 čl
1/2 čl
 jemne nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej vody v hrnci asi 20 minút. Scedíme, zo scedenej tekutiny si odložíme 1 šálku.

  2. 2

    Jemne nakrájame zázvor. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu do zlatista, pridáme cesnak, nakrájaný zázvor a nakrájané zelené čili. Pražíme 5 minút. Pridáme paradajky, koriander, rascu, kurkumu a paprikové korenie a opražíme na miernom ohni. Pridáme odložený odvar, soľ a polovicu koriandrových listov. Povaríme na miernom ohni, kým sa tekutina nevstrebe.

  3. 3

    Pridáme štipku korenia garam masala. Servírujeme posypané zvyšným korením garam masala, koriandrovými listami a nastrúhaným zázvorom. Ako prílohu podávame placky poori, chapati alebo chlieb naan.

Diskusia k receptu

mijaita
At ctu jak ctu, v postupu chybi pouziti toho caje! Prosim doplnit, diky!