Mečiar na grile (Espadon au barbecue) fotorecept

amelie - fotkaamelie, 24. júna 2012
Mečiar na grile (Espadon au barbecue) (fotorecept)
Foto: amelie

V našej rodine je to asi najobľúbenejší "kus mäsa" na grilovanie. Vyskúšala som už veľa spôsobov na jeho prípravu a tento naozaj stojí za hriech.

2 - 3
porcie
10 + 120 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (čerstvý)
1 ks , jalapeňo alebo iná štipľavá paprika
3x2 cm čerstvý
3 ks veľké strúčiky
 alebo citrón
 listy
  (šampiňóny alebo iné na opekanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Štipľavú papriku posekáme nadrobno, ošúpeme zázvor, zo strúčikov dobrého cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme po dĺžke a odstránime nestráviteľný prostriedok. Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme a na lopáriku ich rozotrieme so soľou - asi 1/2 plochej lyžičky.

    Mečiar na grile (Espadon au barbecue) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stejk z mečiara rozkrojíme v mieste chrbtice napoly, potrieme zdola aj zhora kašičkou z papriky, cesnaku a zázvoru. Biele víno alebo šťavu z citrónu zmiešame s olivovým olejom, trošku nalejeme na dno nádoby, v ktorej sa bude ryba marinovať a zalejeme zvyškom. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

    Mečiar na grile (Espadon au barbecue) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z listov šalátu a paradajok si pripravíme jednoduchý šalát, pred podávaním ho osolíme a premiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Namarinovaného mečiara vložíme do zatváracej mriežky, aby sa pri grilovaní nerozpadol. Grilujeme ho najprv 1 minútu z jednej strany, potom mriežku obrátime a rybu opekáme 1 minútu z opačnej strany. Nakoniec stejk ogrilujeme z každej strany ešte 2 minúty. Ryba nesmie vyschnúť ani sa pripáliť. Ak zostala marináda, potierame ňou mečiara vždy na strane obrátenej nahor. Na rošte opečieme huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažanu, ktoré sme predtým pokvapkali olejom a trochu osolili. Môžeme grilovať aj inú zeleninu podľa chuti.

    Mečiar na grile (Espadon au barbecue) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mečiara podávame so šalátom a s grilovanou zeleninou. "Chleboví" ľudia si môžu opiecť aj kúsky bagety.

    Mečiar na grile (Espadon au barbecue) (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Toto je podobný recept ako som robila ja a pridala na varechu 1.6.2012 len tam nie je zázvor a ja som robila kapra. Odporúčam je to výborné ja to chcem tiež skúsiť na grile na budúci týždeň.Dostaneme návštevu a budeme aj trochu oslavovať.
@sonulienka
tento recept je pomerne dost odlisny od vyprazaneho kapra. Sladkovodna ryba, vyprazane a odlisne ingrediencie..porozmyslam, v ktorych bodoch sa tieto recepty podobaju :)

Pridaj komentár k receptu: