Choo Chee Goong - Thajské karí krevety

jedlik - fotkajedlik, 17. marca 2012

ked som bola v thajsku toto jedlo ma uplne omamilo tak teraz sa s vami chcem podelit o tento recept :D

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 ml
1 strúčik
3 PL
1 PL
1 KL
2 ks
1 ks
1 hrnček
2 PL
1 cm nastruhany

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ocistime si surove krevety nechame chvostik (ked mame varene, tak dame az na poslednu chvilu len prehriat, aby nam nestvrdli). Do trochu horuceho oleja vo woku dame zlahka oprazit nakrajany zazvor a cesnak. Pridame Thajsku cervenu kari pastu a cca 1 minutu miesame a prazime. Pridame kokosove mlieko a dame do varu nechame trochu zahustnut (tuk sa zacne odelovat).

  2. 2

    Pridame surove krevety, ochutime rybaciou omackou (je to v podstate nahrada za sol), dakde som citala, ze sa da nahradit oprazenymi ancovickami, ktore sa uplne rozpustia pri vareni a dame este lyzickou cukru (povodne sa dava palmovy struhany, ma viac karamelovu chut). Znizime plamen a varime, pokial krevety nezmenia farbu (velmi rychlo cca 5 minut). Nakoniec vmiesame cerstve bazalkove listy (je to lepsie s Thajskou sladkou bazalkou ale europska je OK).

  3. 3

    -Ozdobime na tenucko nakrajanymi listkami z limetky (original je z kafirovej limetky) a cerstvo nakrajanou cervenou chilli paprickou. Servirujem s ryzou. PS: v daktorych restauraciach este oprazia cast bazalkovych listkov.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Dnes som robil mal som surove cerstve krevety, davaju lepsiu chut ako tie mrazene ocistene..Aspon pridam fotku pod tento prepisany recept. Aj thajska sladka bazalka bola dana a extra koriander aj kafirove listky zo zahrady.




Pridaj komentár k receptu: