Štipľavé kuracie krídelká

Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 22. marca 2012
Štipľavé kuracie krídelká
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

12 ks
1 ks, zbavená semienok
1 KL
2 kl čerstvo drvený
 čerstvá
4 PL
1 kl, nasekaná
2,5 KL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Krídla nakrájame na polovičky. Všetky prísady pomiešame do jednej misy. Zmes natrieme na krídla.

  2. 2

    Všetko necháme namarinovať pod pokrievkou tri hodiny. Na strednom ohni za stáleho miešania krídelká upečieme do zlatista.

  3. 3

    Servírujeme s ľubovoľnou prílohou – ryžou, zemiakmi, chlebom.

Diskusia k receptu