Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Kapustové guľky: | |
100 g |
|
600 g strúhaná |
|
2 ks |
|
|
|
5 strúčikov |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
4 PL |
|
5 strúčikov |
|
2 ks |
|
250 g |
|
2 hrnčeky |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
1 - 2 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.
-
2
Pripravíme si jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a šampiňóny.
-
3
Vložíme ich naraz do mixéra a nasekáme na menšie kúsky.
-
4
Pridáme k strúhanej kapuste.
-
5
Ďalej budeme potrebovať soľ, chilli, čierne korenie, kukuričný škrob a cícerovú múku.
-
6
Tieto suroviny zmiešame s kapustovo - hubovou hmotou.
-
7
Vznikne nám cestíčko, z ktorého budeme tvarovať guľky. Nezľaknite sa, že cestíčko je redšie než napr. fašírková hmota. Po vytvarovaní guľka trochu "sadá", preto ich tvarujeme až tesne pred tepelnou úpravou.
-
8
Guľky vyprážame ponorené v dobre rozohriatom oleji. Ideálna by bola fritéza, ale mne poslúžil užší hrniec - vyššia hladina oleja. Z uvedeného množstva mi vyšlo 20ks.
-
9
A tu sú suroviny na omáčku.
-
10
Cesnak nadrobno nasekáme a na oleji minútku opražíme.
-
11
Jarnú cibuľku a šampiňóny nasekáme nadrobno
-
12
a pridáme k cesnaku.
-
13
Keď sú šampiňóny celkom mäkké, prilejeme sójovú omáčku a vývar. Dochutíme chilli, čiernym korením, prípadne soľou.
-
14
Omáčku zahustíme kukuričným škrobom premiešaným s vodou. Krátko povaríme a odstavíme. Do hotovej omáčky vložíme kapustové guľky.
-
15
Podávame s ryžou. Inšpiráciou mi bol tento recept: http://thenovicehousewife.wordpress.com/2011/10/02/recipe-swap-cabbage-manchurian/
Diskusia k receptu