Rebarborová marmeláda so zázvorom a mätou

delikatesa - fotkadelikatesa, 12. mája 2012

Suroviny

1 kg
125 ml
750 g
5 cm
60 g
1 ks
2 polievkové lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebarboru olúpeme, nakrájame, pridáme šťavu z citrónu a vodu.(nie viac ako je v recepte!) Privedieme k varu, pridáme očestený a na kúsky rozkrájaný zázvor. varíme až do zmäknutia rebarbory. Vyberieme zázvor.

  2. 2

    Pridáme cukor a miešame až sa rozpustí. Opäť privedieme k varu a miešame až do zhustnutia, odstraňujeme penu.

  3. 3

    Pridáme najemno nasekaný kandizovaný zázvor a nasekanú mätu a zamiešame. Plníme do pohárov a obrátime dnom nahor,necháme vychladnúť.

Recept je zaradený do kategórií:

Diskusia k receptu

irenaw
ďakujem, vyskúšam. v mojom recepte je len čerstvý zázvor postrúhaný na jemno. a tiež tam išlo veľa cukru, znížila som na polovicu a džem je ešte lepší. som zvedavá na tú mätu :-)