Valčeky z baraniny

Viktor Nemček
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 2. júla 2012
Valčeky z baraniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
95 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks, väčšia
3 strúčiky
50 ml
1-2 ks
Posúchy:
500 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom, soľou, rascou, ďumbierom. Pomleté ochutené mäso necháme odstáť v chlade asi hodinu. Zo zmesi tvarujeme valčeky s priemerom asi 2 cm a grilujeme asi 10 minút.

  2. 2

    Posúchy pripravíme z múky, vody a soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu odstáť. Potom ho rozdelíme na 4 bochníky, ktoré rozvaľkáme. Preložíme na gril a grilujeme asi minútu z každej strany. Potierame olivovým olejom rozmiešaným s podrveným cesnakom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mohla by byť aj svinka, aj keď to je už iná chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia