Valčeky z baraniny
Viktor Nemček
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 2. júla 2012
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 2. júla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
95 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom, soľou, rascou, ďumbierom. Pomleté ochutené mäso necháme odstáť v chlade asi hodinu. Zo zmesi tvarujeme valčeky s priemerom asi 2 cm a grilujeme asi 10 minút.
- 2
Posúchy pripravíme z múky, vody a soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu odstáť. Potom ho rozdelíme na 4 bochníky, ktoré rozvaľkáme. Preložíme na gril a grilujeme asi minútu z každej strany. Potierame olivovým olejom rozmiešaným s podrveným cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu