Tofu na póre

jazavka - fotkajazavka, 22. februára 2012
Tofu na póre
Foto: jazavka

Veľmi chutný, jednoduchý a rýchly obed. Vhodný na toto nastávajúce pôstne obdobie. Recept mám od mojej sestry.

Suroviny

2 ks
 (väčší)
200 g
 štipku
 štipku
príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájamé si tofu - pokvapkáme ho sójovou omáčkou, pór, šampiňóny a pripravíme si kukuricu.

    Tofu na póre - obrázok 1
  2. 2

    na oleji si podusíme pór a do poduseného pridáme šampiňóny, ja pridávam ešte aj jeden zeleninový bujón

    Tofu na póre - obrázok 2
  3. 3

    ak sa šampiňóny udusia pridáme tofu, čierne korenie, zázvor, kari a so soľou opatrne, nakoľko sójová omáčka je dosť slaná, znova podusíme a nakoniec pridáme kukuricu. Ak je šťava veľmi riedka, môžeme zahustiť troškou solamylu rozmiešaného vo vode. Príprava mojej ryže - ryžu varím ako cestovinu v osolenej vode, potom ju scedím, prepláchnem vodou a podávam. Je taká dietnejšia. Prajem dobrú chuť.

    Tofu na póre - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Už som robila 3 krát a idem toto výborné jedlo urobiť aj dnes. Veď trocha diétnejšie jedlo dobre padne pred Veľkonočnými výdatnými jedlami. Výborný recept!

Pridaj komentár k receptu: