Masala chai cupcakes / muffiny s príchuťou čaju masala

daducha - fotkadaducha, 17. júna 2012
Masala chai cupcakes / muffiny s príchuťou čaju masala
Foto: daducha

Muffinky pre všetkých milovníkov indickej kuchyne, ktorým tak ako mne zachutil čaj masala. Takisto však poteši aj obyčajných priaznivcov škorice, ktorý o masale nikdy Zobraziť celý popisMuffinky pre všetkých milovníkov indickej kuchyne, ktorým tak ako mne zachutil čaj masala. Takisto však poteši aj obyčajných priaznivcov škorice, ktorý o masale nikdy nepočuli. Recepty som našla rôzne, nakoniec som ich teda podľa uváženia skombinovala, ale výsledok stál za to :)

15
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

175 ml
3 sáčky
250 g
1 ČL
1/4 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
štipka
110 g
200 g
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme zohriať do menšieho hrnca mlieko. Keď bude horúce, pridáme do neho čaj a necháme lúhovať pokým si nepripravíme cesto. Ja som použila čaj Earl Grey, lebo som iný doma momentálne nemala, ale predpokladám, že najlepši výsledok by sa dosiahol kvalitným sypaným čiernym čajom aký ide aj do masaly.

  2. 2

    V mise si zatiaľ preosejeme múku s PDP, soľou a všetkými koreninami - škorica, zázvor, kardamón, klinčeky

  3. 3

    V inej mise si vyšľaháme zmeknuté maslo s hnedým cuktom a vanilkovou esenciou do biela. Pokiaľ doma nemám esenciu, nahradím časť cukru vanilkovým cukrom a výsledok je taktiež ok :) Postupne po jednom pridávame vajcia, zakaždým dobre premiešame.

  4. 4

    Vyberieme si čaj z mlieka. Mliečko by už malo mať farbu bielej kávy. V miske zmiešame tretinu múky s maslom zmiešaným s cukrom. Pomaly pridávame mlieko a zvyšok múky, až kým nemáme hladké voňavé cesto. Cestom plníme papierové košíky vo forme na muffiny ( bez formy vám nevyskočia pekne do hora). Stačí ho naplniť tak do 3/4 košíčka, cesto pekne vyskočí. Pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov po dobu 23-25min. na záver posypať kakaom alebo horkou čokoládou a zjesť :)

    Masala chai cupcakes / muffiny s príchuťou čaju masala - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia