Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Ryžu a lúpané mungo fazuľky prepláchneme vo vode a dáme do väčšieho hrnca.
-
2
Pridáme nakrájanú paradajku, chilli papričku, strúhaný zázvor, soľ a kurkumu. Zalejeme vodou (na začiatok som dala 4 hrnčeky, neskor som dolievala) a varíme, kým nie sú ryža a fazuľky takmer rozvarené. Varila som v prikrytom hrnci, občas som zamiešala, pripadne doliala trochu vody. V pôvodnom recepte varili polievku v tlakovom hrnci.
-
3
Kým sa polievka varí rozohrejeme v panvici olej, pridáme rímsku rasci a 30 sekúnd opražíme.
-
4
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a pražíme kým nie je cesnak svetlohnedý.
-
5
Cesnak, kmín a olej primiešame k uvarenej polievke.
-
6
Na panvici opražíme cesnakové plátky.
-
7
Polievku servírujeme horúcu s koriandrovým lístkami (u nás už koriander nebol, tak bol petržlen), plátkami praženého cesnaku. Dochutíme chilli olejom a limetkou.
- 8
A ešte link na pôvodný recept http://ambikaskitchen.com/?p=3574
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
@zirafninka skvely recept!!! to je ako khichdi, len troska redsie...vyborne, vyzivne jedlo pre marodikov v (u vas) tomto chripkovom obdobi.