Kuracie prsia v arašidovej omáčke
Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g, bez kože a kostí |
|
50 g, nesolené lúpané |
|
1 ks, malá |
|
20 g, čerstvý |
|
2 strúčiky |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 zväzok |
|
4 PL |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Omáčka: V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme nahrubo nasekanú cibuľu, zázvor, cesnak, arašidy, urestujeme do zlatista, pridáme červenú karí pastu (alebo 1 červenú čili papričku, 1 steblo citrónovej trávy, 1 kus čerstvej červenej papriky, šťavu z jednej limetky a štipku mletého koriandru), zľahka urestujeme zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Necháme 10 – 15 minút povariť a mixujeme na hladkú omáčku.
- 2
Mäso: Kuracie prsia nakrájame na 2 cm kocky a opekáme na PL oleja zo všetkých strán. Podlejeme arašidovou omáčkou, necháme prevrieť, posypeme sekanou koriandrovou vňaťou a ihneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moje-oblubene-kuracie-satay/768...