Kuracie prsia v arašidovej omáčke

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Kuracie prsia v arašidovej omáčke
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g, bez kože a kostí
50 g, nesolené lúpané
1 ks, malá
20 g, čerstvý
2 strúčiky
200 ml
200 ml
1 zväzok
4 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Omáčka: V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme nahrubo nasekanú cibuľu, zázvor, cesnak, arašidy, urestujeme do zlatista, pridáme červenú karí pastu (alebo 1 červenú čili papričku, 1 steblo citrónovej trávy, 1 kus čerstvej červenej papriky, šťavu z jednej limetky a štipku mletého koriandru), zľahka urestujeme zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Necháme 10 – 15 minút povariť a mixujeme na hladkú omáčku.

  2. 2

    Mäso: Kuracie prsia nakrájame na 2 cm kocky a opekáme na PL oleja zo všetkých strán. Podlejeme arašidovou omáčkou, necháme prevrieť, posypeme sekanou koriandrovou vňaťou a ihneď podávame.

Diskusia k receptu

martamm
rasto, dufam, ze Ta tak mozem oslovit, dakujem za vynimocny recept, tie chute musia byt uzasne, ked sa spoja, uz je v mojej KK a pri najblizsej priprave kuracich prsicok ho vyuzijem, uzasny....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia