Recepty, kde je víno
Mäsová roláda s pečenou paprikou
... roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...
Teľací roastbeef so šípkovou omáčkou a plnenými pečenými zemiakmi
Konečne manžel kúpil čerstvé teľacie, tak som sa pustila do toho... :)
Griotka (višne v rume)
V 1 litri červeného vareného vína roztopíme 1 kg cukru a necháme vychladnúť. Pridáme rum a...
Zelená špargľa so syrovo-šafránovou omáčkou
Spargla je lahko stravitelne zeleninove jedlo, ktore po nedelnajsom vydatnom obede kazdemu dobre padne a tu...
Slaný koláč
Tento recept ma napadol keď mi žena rozkázala uvariť zeleninové jedlo, pretože sme boli prejedení mäsa,...
Čardášové hovädzie ragú
Tento recept máme z kalendára :) ale je to uňo-ňuňo mňamka, jednoduchá a veľmi chutná, ...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Jarné rolky
Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou...
Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym....
Pražené čínske pirôžky guotie
Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...
Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....
Kuriatka na víne
Pridávam aj ja jeden s hubami. Kuriatka ešte nerastú a v mrazničke už nemám - takže...
Medailóniky zo sviečkovice na divoko
Plátky mäsa ochutíme korením na divinu a na rozohriatom olivovom oleji opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a...
Špargľa zelená v omelete
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze...
Pečené údené v marináde
Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé.
treba...
Ryba v plechu
Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...
Oškvarkové pagáčiky
mám viacej receptov, ale stále robím len tieto, lebo nečakáme kým cesto nakysne, lebo kysnú
až hotové...
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Kurča s gaštanovou plnkou
Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme...
Vyprážané šampiňóny
Očistíme šampiňóny. Odrežeme nožičky a vydlubeme vnútro. Pomáhame si malou lyžičkou.
Zatiaľ opražíme cibuľku...
Bravčové jašteričky
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám . Ideme na...
Lodičky na smotane
Recept mam do môjho znameho architekta Vlada je jednoduchy a relativne rychly
Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...
Mäsová roláda s pečenou paprikou
... roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...
Teľací roastbeef so šípkovou omáčkou a plnenými pečenými zemiakmi
Konečne manžel kúpil čerstvé teľacie, tak som sa pustila do toho... :)
Griotka (višne v rume)
V 1 litri červeného vareného vína roztopíme 1 kg cukru a necháme vychladnúť. Pridáme rum a...
Zelená špargľa so syrovo-šafránovou omáčkou
Spargla je lahko stravitelne zeleninove jedlo, ktore po nedelnajsom vydatnom obede kazdemu dobre padne a tu...
Slaný koláč
Tento recept ma napadol keď mi žena rozkázala uvariť zeleninové jedlo, pretože sme boli prejedení mäsa,...
Čardášové hovädzie ragú
Tento recept máme z kalendára :) ale je to uňo-ňuňo mňamka, jednoduchá a veľmi chutná, ...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Jarné rolky
Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou...
Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym....
Pražené čínske pirôžky guotie
Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...
Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....
Kuriatka na víne
Pridávam aj ja jeden s hubami. Kuriatka ešte nerastú a v mrazničke už nemám - takže...
Medailóniky zo sviečkovice na divoko
Plátky mäsa ochutíme korením na divinu a na rozohriatom olivovom oleji opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a...
Špargľa zelená v omelete
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze...
Pečené údené v marináde
Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé. treba...
Ryba v plechu
Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...
Oškvarkové pagáčiky
mám viacej receptov, ale stále robím len tieto, lebo nečakáme kým cesto nakysne, lebo kysnú až hotové...
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Kurča s gaštanovou plnkou
Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme...
Vyprážané šampiňóny
Očistíme šampiňóny. Odrežeme nožičky a vydlubeme vnútro. Pomáhame si malou lyžičkou. Zatiaľ opražíme cibuľku...
Bravčové jašteričky
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám . Ideme na...
Lodičky na smotane
Recept mam do môjho znameho architekta Vlada je jednoduchy a relativne rychly
Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...