Foto: evas13
Rybičky aj huby máme radi.
porcie
Suroviny
Ingrediencie na filé: | |
2 ks |
|
podľa potreby |
|
1 vetvička |
|
|
|
1 PL |
|
Ingrediencie na hlivu: | |
200 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Ingrediencie na ryžu: | |
100 g |
|
2 stručiky |
|
|
|
medzi prsty |
|
Postup
-
1
Filé necháme rozmraziť, umyjeme a dáme do misy, zalejeme bielym vínom-suchým pridáme 1 vetvičku rozmarínu. Po 2-3 hod. vyberieme z vína, osušíme posypeme korenín na ryby, pol hod. ešte necháme postáť. Na panvici opečieme filety z každej straný 2-3 min, kto chce môže použiť vínovú marinádu a chvíľku podusiť.
- 2
Cibuľu nakrájame na drobno, dáme do tlakového hrnca olej, opražíme, keď je cibuľa opečená pridáme na plátky nakrájaný cesnak, prehrejeme ho, tak aby začal voňat, pridáme hlivu a pražime, miešame. Keď hliva pustí vodu prikryjeme a dusíme 15 min. Po udusení pridáme papriku, soľ korenie mleté čierne a drvenú rascu.Kým sa hliva dusila pripravila som si papriku nakrájanú na rezance, mladú cibuľku nakrájam na väčšie kúsky a rajčinky nechám celé, vložím do vyhriatého woku a opekám 3-5 min. Po opečení pridám k hlive, celé to nechám spolu zovrieť. Podľa chuti si každý môže pridať chilli papričky.
- 3
Ryžu umyjem viac krát v studenej vode, nechám odtiecť. Medzi tým nám zovrela voda v hrnci, pridám soľ, cesnak, ryžu a vdlani rozmrvenú majoránku. Zvyknem vliať asi za lyžičku oleja. Varíme 12 min. a potom vypnem plyn a nechám vo vode 3-5 min. Scedím a podávam s rybou a hlivou pokvapkané citrónovou šťavou, k tomu listový šalát
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@fr ézia68 bez húb je recept dietný, lebo ho opekán na teflonke a zalejem len horčičnou omáčkou.