Foto: enerrgizer
...roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...otvoríme si dobré suché víno (ak nám víno nechutí, nedávame ho do jedla, keď nie je dobré na pitie, tak nám pokazí aj jedlo), pripravíme všetky suroviny a dáme piecť papriku, aby sme ju mohli ľahko ošúpať. Po upečení ju dáme do hrnca, prikryjeme a necháme postáť...
-
2
...pokiaľ nám paprika odpočíva, umyjeme mäso a narežeme ho....asi takto...
-
3
...naklepeme, dáme na potravinovú fóliu a ozdobíme balzamikovým krémom...
-
4
...ošúpeme papriku a nakrájame ju. Na kraj mäsa dáme kuraciu pečienku, na ňu sušené paradajky a potom papriku, ktorú potrieme cesnakom, ozdobíme nakrájanou chilli papričkou a pokvapkáme olivovým olejom ...
-
5
...zrolujeme, spojíme ihlicami a vložíme do namočeného rímskeho hrnca, alebo inej nádoby. Na spodok dáme nakrájané paradajky s cibuľou a bazalkou, nálev spravíme z bieleho vína a olivovového oleja...
-
6
...pečieme asi 90 minút pri 200°C...posledných 10 minút odkryté...
-
7
...na masle speníme cibuľku, pridáme šampiňóny a dusíme kým sa neodparí voda, prilejeme smotanu na varenie a keď sa omáčka zredukuje, dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, pažítkou a niekoľkými kvapkami bieleho suchého vína...
-
8
...ak nám ostala pečená paprika, nakrájame ju, zmiešame s pečenými paradajkami, ochutíme cesnakom, soľou, a čerstvou bazalkou. Podávame napríklad so zemiakovou pastou v lístkovom ceste, alebo s niečím iným. Ak nemáme nejakú surovinu, alebo korenie, nevadí, dôležité je variť s chuťou a láskou....to nahradí aj najlepšie korenia (čítal som na nete)...dobrú chuť
Diskusia k receptu