Kurča s gaštanovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 12. marca 2010

Suroviny

1 ks
2 hrste
250 g
3 ks
4 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme a necháme vychladnúť. Olúpeme ich a zomelieme. Pridáme k nim mletú pečeň s vínom. Vmiešame petržlenovú vňať, soľ, majorán a trochu muškátového orieška.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame do zmesi. Ak je príliš tekutá, pridáme strúhanku. Kurča umyjeme a zvnútra poriadne očistíme. Mierne osolíme a naplníme plnkou. Nakoniec dáme piecť do rúry na 200o C asi 35 minút. Ak treba, podlejeme vodou. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
tinca
A nemôže sa miesto gaštanov použiť aj gaštanové pyré? Ináč môže to byť dobré.
Vymazať
sandratamer
Gaštanové pyré je 65 % gaštanov, ostatné je cukor a vanilková aróma, takže to asi vhodné nebude. Ale minule som v Hypernove kúpila vrecko vákuovo balených lúpaných uvarených gaštanov a myslím že na takúto prípravu by boli ideálne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia