Foto: celero
Netradičná kombinácia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu očistiť a uvariť v slanej vode (približne 10 minút). Nakrájať približne na 3 cm kúsky.
- 2
Jablko očistiť a nastrúhať na veľkom strúhadle.
- 3
Sušené paradajky spariť horúcou vodou a nakrájať na tenké pásiky.
- 4
Pripraviť si zeleninový vývar. Do vývaru pridať šafrán.
- 5
Na olivovom oleji do sklovita opražiť očistenú a nakrájanú šalotku. Pridať ryžu a 1-2 minútky pražiť. Podliať ružovým vínom. Keď sa víno vstrebe do ryže, po naberačke pridávať zeleninový vývar so šafránom. Ďalšiu naberačku vývaru pridať vždy až potom, keď sa vstrebe do vývaru. Približne po 20 minútach by mala byť ryža hotová.
- 6
Do rizotta pridať sušené paradajky, postrúhané jablko a nakrájanú špargľu. Nechať chvíľu prehriať.
- 7
Na záver pridať maslo a strúhaný syr.
- 8
Hneď servírovať na tanier a zapíjať voňavým ružovým vínom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu