Rizotto s bielou špargľou, jablkom a šafránom

celero - bez fotkycelero, 5. mája 2010
Rizotto s bielou špargľou, jablkom a šafránom
Foto: celero

Netradičná kombinácia.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 gr
4 ks
2 dcl
1 l
50 gr
50 gr
1 hrsť
1 PL
3 PL
1 ČL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu očistiť a uvariť v slanej vode (približne 10 minút). Nakrájať približne na 3 cm kúsky.

  2. 2

    Jablko očistiť a nastrúhať na veľkom strúhadle.

  3. 3

    Sušené paradajky spariť horúcou vodou a nakrájať na tenké pásiky.

  4. 4

    Pripraviť si zeleninový vývar. Do vývaru pridať šafrán.

  5. 5

    Na olivovom oleji do sklovita opražiť očistenú a nakrájanú šalotku. Pridať ryžu a 1-2 minútky pražiť. Podliať ružovým vínom. Keď sa víno vstrebe do ryže, po naberačke pridávať zeleninový vývar so šafránom. Ďalšiu naberačku vývaru pridať vždy až potom, keď sa vstrebe do vývaru. Približne po 20 minútach by mala byť ryža hotová.

  6. 6

    Do rizotta pridať sušené paradajky, postrúhané jablko a nakrájanú špargľu. Nechať chvíľu prehriať.

  7. 7

    Na záver pridať maslo a strúhaný syr.

  8. 8

    Hneď servírovať na tanier a zapíjať voňavým ružovým vínom :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
naozaj, vzhľad môže klamať, tvoje štrúdľové košíčky - a toto rizoto....na tanieri.vyzerá jednoducho, ale vôňa, použité suroviny aj ortodoxný rizotový postup pri príprve - delikatesa!
Podľa mňa, ak sa rizotto robí iným postupom - nie je rizotto :) Ja ho zbožňujem. Som schopná zjesť aj 4 porcie naraz, aj keď veľkosť žalúdka niekedy nepustí - niekedy pustí.... :))
marienka44, teraz už sa rizottová ryža dá kúpiť aj u nás. Neviem odkiaľ si, ale v Bratislave ju kúpiť nie je problém. Na rizotto sa hodí druh Arborio, Carnaroli, Vialone Nano. Pred varením ju netreba premývať.

Pridaj komentár k receptu: