Tento recept ma napadol keď mi žena rozkázala uvariť zeleninové jedlo, pretože sme boli prejedení mäsa, po sviatkoch.
4 - 6
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na cibuľke podusíme špenát.Tvaroh, nivu, biele mleté korenie zmiešame a osolíme(podľa potreby). Do zmesi pridáme podusený špenát a zľahka premiešame. Pekáč potrieme vodou. Na dno rozprestrieme plát lístkového cesta tak, aby presahovalo cez okraje pekáča. Na cesto rozvrstvíme syrovo - špenátovú zmes. Prikryjeme druhým plátom cesta a kraje zlepíme tak, aby zmes nevytekala. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamom, kmínom a dáme piecť
- 2
Pečieme 20 minút v stredne vyhriatej rúre. Podávame s bielym vínom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu