Pečené údené v marináde

cokomilka - fotkacokomilka, 6. apríla 2010
Pečené údené v marináde
Foto: cokomilka

Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé. treba trpezlivosť a plánovanie :P Odmenou je extrémne chutná veľkonočná šunečka.

50 minút
na 100 °C

Suroviny

1500 g
0,3  l
3 PL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso vcelku s kosťou marinujeme 3-4 dni v chlade naložené v tejto marináde: biele víno zmiešané s korením na divinu. Mäso polejeme olejom. Obložíme slaninou. Aspoň dvakrát denne otáčame a polievame marinádou. Držíme pevne zakryté v chlade.

  2. 2

    V sobotu karé vyberieme, obalíme slaninkami, zabalíme do sáčku či papiera a konce zaviažeme niťou. Pečieme v rúre na nízkom stupni. Necháme vychladnúť. Mäso má skvelú chuť od marinády a vlastnej šťavy, ktorú sme nevyvarili do vody, ako býva zvykom na Slovensku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Zaujímavý recept, ďakujem, ale musím počkať rok. Údené dávam len v zime do kyslej polievky a na Veľkú noc trošku pre tradíciu.
Já som tento recept výskušala a mäso som zabalila do igelitového sáčku, ktorý je práve určený na pečenie a bolo to vynikajúce, šťavnaté a nemala som vôbec špinavý plech

Pridaj komentár k receptu: