Foto: tajnickas
Tento recept máme z kalendára :) ale je to uňo-ňuňo mňamka, jednoduchá a veľmi chutná, a zmenila môj názor na hovädzie mäso
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom solíme a koreníme. Zaprášime múkou, premiešame. To všetko robím v tlakovom hrnci, mäso sa potom rýchlejšie pripraví.
- 2
Pridáme všetky prílohy. Hríbiky, najlepšie sú nakladané, ale môžu byť aj sušené alebo čerstvé. Ďalej pokrájané papričky, uhorky na drobné kúsky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ja ho mám zvyčajne hotové za cca 40 min.
- 3
Ak ostane omáčka príliš riedka, zahustime ju lyžicou múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme vňaťovou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskúšam, ale najprv budem musieť "vyžobrať" soplavé nakladané hríbiky od našich. Toto jedlo vyzerá veľmi jedlo :-)))