Čardášové hovädzie ragú

tajnickas - fotkatajnickas, 11. mája 2010
Čardášové hovädzie ragú
Foto: tajnickas

Tento recept máme z kalendára :) ale je to uňo-ňuňo mňamka, jednoduchá a veľmi chutná, a zmenila môj názor na hovädzie mäso

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 lyžice
100 g
2 lyžice
100 g
2 ks
4 ks
1  malý pohárik
2 lyžice
1 šálka
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom solíme a koreníme. Zaprášime múkou, premiešame. To všetko robím v tlakovom hrnci, mäso sa potom rýchlejšie pripraví.

  2. 2

    Pridáme všetky prílohy. Hríbiky, najlepšie sú nakladané, ale môžu byť aj sušené alebo čerstvé. Ďalej pokrájané papričky, uhorky na drobné kúsky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ja ho mám zvyčajne hotové za cca 40 min.

  3. 3

    Ak ostane omáčka príliš riedka, zahustime ju lyžicou múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme vňaťovou cibuľkou.

Diskusia k receptu

sandratamer
Fotka sa podarila, no a hovädzinku som už dávno nejedla, teda okrem soboty, keď sme na chate varili guľášik :-)))
Vyskúšam, ale najprv budem musieť "vyžobrať" soplavé nakladané hríbiky od našich. Toto jedlo vyzerá veľmi jedlo :-)))
evas13
Vidím, že zasa niekoho milo prekvapím. Dobréééé, ukladám.:-)))
bozulka
Ja mám jedinú výhradu,radšej by som dala sušené alebo keď tak mrazené.Nemám rada práve tie "soplavé" ako hovorí Sandra,hoci som zistila,že keď sa nedá do zaváraných hríbov cibuľa tak nebudú toľko "soplavéInáč to vyzerá dobre."
tajnickas
@bozulka , ono sa to tym varenim uplne strati, ale samozrejme, kazdemu podla jeho chuti... ja stale skusam rozne verzie, dokonca nam to chuti viac, ked je vinko trosku kyslejsie a aj vsetko chyti taku vyraznejsiu chut :)
cistinka
ja zasa milujem zavárané hríbiky aj s tým "soplom" ako ho Sandra milo nazvala....
tajnickas
@jezibabka , dakujem velmi pekne :) som nesmierne prekvapena vyhre, ale na druhej strane, komukolvek sme to doma navarili, tak to ospevoval, takze o to viac sa tesim :)
alena45
prezrela som všetky recepty z hovädzieho mäsa a práve tento recept som si vybrala na nedeľný obed. Pýtam sa, tie hríbiky majú byť v kyslom náleve ? Lebo len také mám.
1x jaajo2




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia