Oškvarkové pagáčiky

gittka - fotkagittka, 25. marca 2010

mám viacej receptov,ale stále robím len tieto,lebo nečakáme kým cesto nakysne,lebo kysnú až hotové pagačiky

Suroviny

70 dkg
50 dkg
1 téglik
4 ks
4 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    z kvasníc,cukru a mlieka spravíme kvások. suroviny okrem oškvarkov dáme do misy,prilejeme kvások a vypracujeme hladké casto.nie moc tuhé.

  2. 2

    hned vyklopíme na dosku a rozvalkame asi na hrúbku0,5cm.natrieme pomletými oškvarkami.poskladáme.cesto preložíme takto 3x hned po sebe!!!

  3. 3

    potom cesto rozvalkáme a vykrajujeme pagáčiky.ukladáme na plech. pagáčiky necháme až teraz kysnut na plechu!!!

  4. 4

    po nakysnutí potrieme vajcom,posypeme kmínom,sézamom,alebo kto má na čo chut. upečieme

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aké množstvo kvasníc? Chcem ich okamžite vyskúšať...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Na tomnožstvo múky max. 40 gr, Ja dávam na 1 kg múky 1kocku t.j. 42 gr.