Hliva na víne

sjuz - fotkasjuz, 5. mája 2010

Ďaľší recept na hlivu...

Suroviny

cca 250  g
250  ml
1  ks
2  dcl
1  PL
1  PL
1  strúčik




Postup

  1. 1

    Na masti speníme cibuľku, pridáme nakrájanú hlivu, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a prikryté dusíme.

  2. 2

    Keď je hliva mäkká, vyberieme ju, a do šťavy pridáme smotanu. Varíme do zhustnutia, potom pridáme hlivu naspäť do hrnca, premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Pridáme pretlačený strúčik cesnaku a posekanú petržlenovú vňať. Môžeme podávať zo zemiakmi, s cestovinami - ako komu chutí.

Diskusia k receptu

marlen
@mil á sjuz, máme rovnaké inšpirácie, je to výborné jedlo. moja obmena je ešte viac cibule, alebo pór a cibuľa, čo urobí dobrú "francúzsku" chuť. aby do jedla nešlo toľko masti, najprv cibuľoviny trochu na panvičke povarím,keď sa voda takmer odparí, pridávam tuk na smaženie. chuť sa nezmení, ale pri takom množstve cibuľovín je to oveľa menej tuku. ten nápad s vybratím hlivy pred zahusťovaním smotanou, sa mi páči...
sherin
marlen, s tou preddusenou cibulou je superna rada, dakujeeeeeeeem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia