Vyprážané šampiňóny

avanaka - fotkaavanaka, 10. marca 2010
Vyprážané šampiňóny
Foto: avanaka
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
10 ks
1 ks
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme šampiňóny. Odrežeme nožičky a vydlubeme vnútro. Pomáhame si malou lyžičkou. Zatiaľ opražíme cibuľku do zlatista. Pridám mleté mäso a opražím ho. Ja som ho podliala troškou červeného vína. Keď je mäsko upražené, pridám vydlubané zvyšky zo šampiňónov, petržlenovú vňať a všetko ešte chvíľu podusím.

  2. 2

    Samozrejme pridáme koreniny. Každý podľa chuti. Ja som dala aj trošku vegety a jednu PL horčice. Ked je to hotové rozbijem do toho 2 vajcia a urobím akokeby riedku praženicu.

  3. 3

    Vychladnutou zmäsou plním šampiňóny. Obalím ich v trojobale a dám pražiť. Ja som ako prílohu použila uvarené zemiaky a mrkvu, poliate olivovým olejom. Každý samozrejme použije prílohu podľa vlastnej chuti......

  4. 4

    Podobný recept som videla tu ale miesto maska bola použitá šunka, a neboli vyprážané ale zapekané. Nechcela som týmto prebrať niekoho recept.....Skúsila som to len na iný spôsob.

Diskusia k receptu

cistinka
Tento receptík si beriem aj ja k sebe do kk...výborný nápad...vďaka
panny
tiezapekané robím dost často a dávam miesto šunky mleté maso,každému velmi chutia,vyprážané možu byt dobré ale u nás sa dost vyhýbame vysmážaným jedlám,ale dakedy skúsim
nelajsia
blahozelam k vyhre,,,, zapekala som aj ja minuly tyzden, ale plnila som podusenymi nozickami od hribikov s dusenou zeleninou, vajickom trocha struhanky na zahustenie a navrch struhany syr, do misy a sup do rury, mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia