Foto: ernest
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám .Ideme na to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Recept je možné urobiť skoro z každeho masa okrem rýb .Maso jemne naklepeme a narežeme na dlhšie asi 10 cm pásiki ,naše jašterice.Cibulu narežeme na mesiačiky a na oleji opražime .Tu by som dodal že bravčova masť je asi chutnejšia.Pridáme v rýchlom slede nasekanú čili a asi čajovu lyžičku mleteho čierneho korenia ,tu menej znamená viac a naše jašterice .
- 2
Orestujeme stiahneme teplotu podlejeme vínkom a za občasneho miešania dusíme .Ked masko zmekne pridáme horčicu, prípadne ešte vínko a necháme prejsť varom.U nás podávame s bielym chlebom no hodi sa aj ryža či opečené zemiaky, kto má rád pikantnejšie pridá si čili pastu ..Ked som robil tento recept na posledy dokial je aj pridaná fotka ,k horčici som pridal lyžicu medu.Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu