Foto: ches
Spargla je lahko stravitelne zeleninove jedlo, ktore po nedelnajsom vydatnom obede kazdemu dobre padne a tu je môj recept. Nie je narocny pre dve Zobraziť celý popisSpargla je lahko stravitelne zeleninove jedlo, ktore po nedelnajsom vydatnom obede kazdemu dobre padne a tu je môj recept. Nie je narocny pre dve osoby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sparglu umyjeme a 2cm zo spodu odrezeme nesupeme. Sparglu dame do zvarenej vody so stipkou soli a cukor 2 kocky, kusok masla. Na miernom ohni 10-15 min. do mäkka varime. Cibulu nakrajame na drobno. Maslo alebo olej dame na panvicu a osmazime cibulu 2 min a pridame vino, prilejeme zeleninovy vyvar a povarime.
- 2
Vodu so spargli precedime asi polovicu . Zeleninovy vyvar pridame a smotanu zmiesame so syrom, pridame safran omacku dochutime a spolu vyslahame mixerom a na miernom ohni prehrejeme- nevarime. Sparglu rozdelime na dva taniere, polejeme omackou . Podavame s varenymi zemiakmi, posypeme petrzlenovou vnatou. Omluvam sa: Nemam klavesnicu z mäkcenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
omacku vyskusam :-)
nechapem naco mam zlievat polovicu vody zo spargle ak sa nema pridat do omacky.a tym som to cele pokazil.lebo je velmi riedka.no porad som nerva chytil.vahal som ci ju tam dat,ale nech som to cital akokolvek furt som nechapal naco ine by sa zlievala len polovica vody.a hned za tou vetou veta,kde sa vsetko zmiesava dokopy...
idem si spravit osvedcenu holandsku....
aby nebola omacka riedka ,tak preto sa dava polovica ,podla seba uvidis. alebo si kup hotovu a nemusis si robit starosti s vodou.