Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze sa pestuje aj na slovensku, lebo ju najdem aj Zobraziť celý popisPokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze sa pestuje aj na slovensku, lebo ju najdem aj na pulte vo schweiz. A odvtedy ju pouzivam ,samozrejme ked je cenovo lacna. Prepacte my , ze nemam mäkcene a dlzne, môj stroj to nema.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 gr | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 500 gr | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| par | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mlieko , vajicka vyslahame a pridame muku,sol a zamiesame ako na palacinky cesto. Asi 30 min nechame odstat a medzi tym si pripravyme sparglu. Konec spargle odrezeme. 1/3 spargle osupeme a nakrajame 3-4 cm kusky. Na panvici zeleninovy vyvar/alebo bujon/, biele vino a safran nite alebo prasok, nechame zovriet a pridame spargel kusky a 15 minut pomaly nechame varit. Ked mame spargel podla nasej chuti dost mäkku ,pridame smotanu a so solou a korenim dochutime. Este 5min.nechame spolu povarit.
- 2
 Na teflonovu panvicu alebo palacinkovu dame troska oleja nie moc rozpaleny. Z cesticka urobime 4-6 palaciniek. Ked mame upecene vsetky palacinky tak rozdelime sparglovu plnku na palacinky a prelozime ich. napr:vid. obrazok-Foto. Hned teple servirujeme. Prajem Vam Dobru chut. Mne chutilo.
- 3
 Podavame Biele vino -znacka ta ista ako do varenia.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu