Foto: ches
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze sa pestuje aj na slovensku, lebo ju najdem aj Zobraziť celý popisPokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze sa pestuje aj na slovensku, lebo ju najdem aj na pulte vo schweiz. A odvtedy ju pouzivam ,samozrejme ked je cenovo lacna. Prepacte my , ze nemam mäkcene a dlzne, môj stroj to nema.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 ml |
|
3 ks |
|
100 gr |
|
1/2 PL |
|
1/4 KL |
|
1 zväzok |
|
500 gr |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
150 ml |
|
par |
|
|
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Mlieko , vajicka vyslahame a pridame muku,sol a zamiesame ako na palacinky cesto. Asi 30 min nechame odstat a medzi tym si pripravyme sparglu. Konec spargle odrezeme. 1/3 spargle osupeme a nakrajame 3-4 cm kusky. Na panvici zeleninovy vyvar/alebo bujon/, biele vino a safran nite alebo prasok, nechame zovriet a pridame spargel kusky a 15 minut pomaly nechame varit. Ked mame spargel podla nasej chuti dost mäkku ,pridame smotanu a so solou a korenim dochutime. Este 5min.nechame spolu povarit.
- 2
Na teflonovu panvicu alebo palacinkovu dame troska oleja nie moc rozpaleny. Z cesticka urobime 4-6 palaciniek. Ked mame upecene vsetky palacinky tak rozdelime sparglovu plnku na palacinky a prelozime ich. napr:vid. obrazok-Foto. Hned teple servirujeme. Prajem Vam Dobru chut. Mne chutilo.
- 3
Podavame Biele vino -znacka ta ista ako do varenia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu