Víno

Recepty, kde je víno

prazdny

Sicilske špagety

Cestoviny

trochu talianskeho juhu

prazdny

Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi

Hlavné jedlá

Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom,...

prazdny

Kačka so šunkou

Bravčové mäso

Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

prazdny

Morčacie prsia aké ste ešte nejedli

Hlavné jedlá

Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...

prazdny

Vínová polievka pre chorého

Bezmäsité jedlá

Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...

prazdny

Zemiakové šúľance so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ,...

prazdny

Jahňacie rebierko s rozmarínom

Hlavné jedlá

Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, ...

prazdny

Mexická polievka s ryžou

Polievky

Mäsový vývar zmiešame s vínom. V tomto náleve potom uvaríme ryžu.

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Krevety na grile s grilovaným baklažánom

Hlavné jedlá

Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

prazdny

Cotoletta alla Bolognese

Bravčové mäso

Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...

prazdny

Losos na španielsky spôsob

Hlavné jedlá

Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

prazdny

Kurča po baskicky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na štvrtiny. Rajčiny ošúpeme a nakrájame, takisto očistíme a nakrájame ostatnú zeleninu.

prazdny

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami

Hlavné jedlá

Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

prazdny

Stomna kebab

Hlavné jedlá

Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...

prazdny

Mušle v omáčke – buzara

Hlavné jedlá

Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a...

prazdny

Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

Hlavné jedlá

V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...

prazdny

Pašticada s haluškami

Hovädzie mäso

Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

prazdny

Aromatická ropušnica

Hlavné jedlá

Rybu očistíme, umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme PL vegety a necháme odstáť asi pol hodiny.

prazdny

Rezance s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

prazdny

Grilovaný filet z pražmy so slávkami

Hlavné jedlá

Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Dusené huby s paradajkami

Hlavné jedlá

Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

prazdny

Dusené lesné huby na víne

Hlavné jedlá

Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme...

prazdny

Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...

prazdny

Kambala s jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Pstruh dusený so smotanou

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

prazdny

Amur po námornícky

Hlavné jedlá

Do pekáča dáme olej, na ktorom speníme na plátky nakrájaný cesnak.

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Csikós tokány (ragú na červenom víne)

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).

prazdny

Filé z kapra

Hlavné jedlá

Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....