Grilovaný filet z pražmy so slávkami

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
Grilovaný filet z pražmy so slávkami
4
porcie

Suroviny

800 g
20 g
2 kg
2 dl
8 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

  2. 2

    Do olivového oleja na panvici hodíme jeden strúčik cesnaku, slávky orestujeme, podlejeme vínom. Prikryjeme a dusíme, kým sa slávky neotvoria. Scedíme.

  3. 3

    Z paradajky odrežeme vrch, vyberieme časť dužiny, naplníme syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry, kým syr nie je na povrchu zlatý.

  4. 4

    Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme fi lety z pražmy. Podávame so slávkami a pečenými paradajkami.

Diskusia k receptu

Vymazať
babcamajca
Recept ako z letných dovolenkových dní.. Mám chuť si zajtra takúto dovolenku naservírovať. Snáď ho nepokazím, keď mu ešte trochu priťažím opečenými zemiačkami? Ďakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha