Zemiakové šúľance so zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 28. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
200 g
1 ks
400 g
50 ml
30 g
300 ml
100 ml
50 ml
30 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Z takto pripraveného cesta vyformujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode asi 5 minút.

  2. 2

    Na oleji urestujeme pretlačený cesnak, pridáme na jemné rezance nakrájanú zeleninu a huby, krátko opečieme, zalejeme vínom, sójovou omáčkou a zeleninovým vývarom. Ochutíme soľou, ďumbierom a zahustíme solamylom.

  3. 3

    Do takto pripravenej zeleniny pridáme uvarené šúľance a spolu zamiešame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre