Postup
-
1
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, prešpikovanú cibuľu a citrónovú šťavu.
- 2
Pridáme filé a udusíme domäkka. Vyberieme a dáme na teplé miesto. Maslo rozpálime v hrnci a opražíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno.
- 3
Posypeme múkou, zalejeme precedeným vývarom a smotanou a uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom a šafranom.
- 4
Filé upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájaným kôprom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu