Tmavá treska v šafranovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009

Suroviny

800 g
250 ml
250 ml
200 ml
30 g
2 ks
30 g
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, prešpikovanú cibuľu a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Pridáme filé a udusíme domäkka. Vyberieme a dáme na teplé miesto. Maslo rozpálime v hrnci a opražíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno.

  3. 3

    Posypeme múkou, zalejeme precedeným vývarom a smotanou a uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom a šafranom.

  4. 4

    Filé upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájaným kôprom a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia