Pašticada s haluškami

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009

Suroviny

1200 g
300 g
300 g
100 g
1-1,5 l
300 ml
200 ml
100 ml
200 g
1 hlavička
100 g
2 kg
100 g
50 g
3 ks
850 g
450 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

  2. 2

    Mäso vložíme do nádoby, zalejeme ho vínom a vínnym octom a necháme cez noc odležať.

  3. 3

    Na druhý deň dáme mäso do pekáča, zalejeme ho olivovým olejom a trochou vína, pridáme celú očistenú cibuľu, celú očistenú mrkvu a dáme do rúry vyhriatej na 220o C.

  4. 4

    Pečieme 45 minút, potom mäso vyberieme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a naukladáme ich do kastróla.

  5. 5

    Mäso prelejeme rozmixovanou cibuľou a mrkvou, ktorú sme piekli s mäsom, pridáme rozmarín, bobkový list, cesnak nakrájaný na plátky, sušené slivky a celé korenie, trochu osolíme a pridáme vegetu. Zalejeme dezertným vínom a zvyškom vína a octu, v ktorom bolo mäso naložené.

  6. 6

    Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne a nakoniec ho necháme chvíľu odstáť. Podávame s haluškami.

  7. 7

    Príprava halušiek: zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a prepasírujeme. Premiešame ich s maslom, parmezánom a vajcami, osolíme, ešte raz zamiešame a pridáme múku

  8. 8

    Z cesta vyšúľame asi 2 cm hrubé valčeky a nakrájame ich na halušky. Tie varíme vo vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch a scedíme ich

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Vymazať
Mila redakcia, podla tohto receptu sa neda uvarit nic...Alebo si upravte ingrediencie, alebo v postupe presne uvedte, co sa kedy ma pridat....Skoda, v Chorvatsku nam pasticada chutila, doma ju ale podla tohto receptu nepripravim.....

Pridaj komentár k receptu: