Suroviny
| 1200 g |
|
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 1-1,5 l |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 hlavička |
|
| 100 g |
|
| 2 kg |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 850 g |
|
| 450 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.
- 2
Mäso vložíme do nádoby, zalejeme ho vínom a vínnym octom a necháme cez noc odležať.
- 3
Na druhý deň dáme mäso do pekáča, zalejeme ho olivovým olejom a trochou vína, pridáme celú očistenú cibuľu, celú očistenú mrkvu a dáme do rúry vyhriatej na 220o C.
- 4
Pečieme 45 minút, potom mäso vyberieme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a naukladáme ich do kastróla.
- 5
Mäso prelejeme rozmixovanou cibuľou a mrkvou, ktorú sme piekli s mäsom, pridáme rozmarín, bobkový list, cesnak nakrájaný na plátky, sušené slivky a celé korenie, trochu osolíme a pridáme vegetu. Zalejeme dezertným vínom a zvyškom vína a octu, v ktorom bolo mäso naložené.
- 6
Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne a nakoniec ho necháme chvíľu odstáť. Podávame s haluškami.
- 7
Príprava halušiek: zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a prepasírujeme. Premiešame ich s maslom, parmezánom a vajcami, osolíme, ešte raz zamiešame a pridáme múku
- 8
Z cesta vyšúľame asi 2 cm hrubé valčeky a nakrájame ich na halušky. Tie varíme vo vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch a scedíme ich
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu