30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme.
- 2
Potom vložíme vypitvanú šťuku, zalejeme ju šumivým vínom a uvaríme domäkka (asi 30 minút). Uvarenú šťuku preložíme na pozdĺžnu misu a dáme do vyhriatej rúry, aby nevychladla.
- 3
Zeleninu ešte trochu podusíme, zahustíme druhou polovicou masla a žĺtkami, ale už nevaríme, aby sa omáčka nezrazila.
- 4
Nakoniec do nej zamiešame osobitne podusené šampiňóny, polejeme ňou šťuku uloženú na mise a ozdobíme kolieskami citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu