Bravčové stehno so špenátom

redakcia - fotkaredakcia, 4. septembra 2009
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
100 ml
750 g
3-4 ks
1 zväzok
3 strúčiky
3 KL




Postup

  1. 1

    Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou a korením, pokropíme vínom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

  2. 2

    Špenát uvaríme, scedíme a zmiešame s prelisovaným cesnakom. Mrkvu očistíme, 5 minút povaríme a scedíme. Cibuľku pokrájame na štvrtiny, vňať nasekáme nadrobno.

  3. 3

    Plát mäsa obložíme špenátom, mrkvou, pokrájanou cibuľkou a posypeme bylinkami. Pokropíme kl oleja a zrolujeme.

  4. 4

    Potom mäso zviažeme niťou a opečieme ho na zvyšku oleja. Potom ho vložíme do pekáča, podlejeme vínom a dáme na 1,5 hodiny piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

  5. 5

    Podávame teplé alebo nakrájané na plátky na studenej mise.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia