23 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme huby a šalotku a miešame, aby sa všetko dobre obalilo v tuku.
- 2
Zmiernime plameň a huby opekáme, kým nepustia šťavu. Potom ich mierne osolíme a výdatne okoreníme.
- 3
Pridáme víno a dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým huby všetko víno i vlastnú šťavu neabsorbujú.
- 4
Medzitým si na panvici zohrejeme smotanu aj so šalviovými lístkami. Tesne pred varom panvicu odložíme z ohňa a zakryjeme.
- 5
Precedenú, šalviou voňajúcu smotanu nalejeme do panvice s hubami a dusíme ešte asi 2 – 3 minúty, až kým zmes zhustne.
- 6
Jedlo podávame veľmi teplé s tenkou hriankou a pohárom muškátového vína.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu