Dusené lesné huby na víne

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
23 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 KL
1 PL
0,5 kg
250 g
250 ml
250 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme huby a šalotku a miešame, aby sa všetko dobre obalilo v tuku.

  2. 2

    Zmiernime plameň a huby opekáme, kým nepustia šťavu. Potom ich mierne osolíme a výdatne okoreníme.

  3. 3

    Pridáme víno a dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým huby všetko víno i vlastnú šťavu neabsorbujú.

  4. 4

    Medzitým si na panvici zohrejeme smotanu aj so šalviovými lístkami. Tesne pred varom panvicu odložíme z ohňa a zakryjeme.

  5. 5

    Precedenú, šalviou voňajúcu smotanu nalejeme do panvice s hubami a dusíme ešte asi 2 – 3 minúty, až kým zmes zhustne.

  6. 6

    Jedlo podávame veľmi teplé s tenkou hriankou a pohárom muškátového vína.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia