Zasnená ryba s citrusovou omáčkou

zemo - fotkazemo, 22. októbra 2009

Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal, zasnene som pozeral do neznáma a špekuloval som, z Zobraziť celý popisRybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal, zasnene som pozeral do neznáma a špekuloval som, z akej krajiny zablúdil tento recept k nám. A doteraz neviem.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 väčšie kusy
100 ml
1 ks
6 guličiek
Omáčka:
1 lyžica
1 lyžička
 lyžička
15 g




Postup

  1. 1

    Najprv dôležitô upozornenie všetkým roduverným varecháčom, ktorým bežne na záhrade citrusové plody nerastú a tak ich musia kupovať v zelevoci. Vedeli ste, že nestačí pomaranče a citróny iba umyť, ak chceme na varenie využiť kôru? Ja nie. Citrusy sa voskujú, aby nevysychali. Vosk odstránime v prudko variacej vode, kde vložíme citrusy na minútu. (1min.). Hneď vyberieme a vložíme do čistej utierky. Dobre vydrhneme ako uši šarvanca po celodennom pobyte vonku. Necháme vyschnúť, najlepšie do druhého dňa. Pomarančovú kôru potrebujeme na omáčku k tejto zasnenej rybe.

  2. 2

    Poukladáme filety vedľa seba do veľkej panvice. Pridáme víno, korenie, bobkový list, na pol mesiačiky nakrájanú cibuľu a dostatok vody na prikrytie ryby. Veľmi pomaly varíme na strednom ohni, až je ryba mäkká. Opatrne ju vyberieme a usušíme na papierovom obrúsku.

  3. 3

    Podávame s omáčkou, ktorú si pripravíme tak, že ošúpeme jemnú oranžovú časť pomarančovej kôry takým tým nástrojom na čistenie zeleniny. Nakrájame kôru na dlhé, tenké rezance. Vytlačíme šťavu z pomaranča - potrebuje 1/2 hrnčeka.

  4. 4

    Do malého kastrólika dáme cukor a zahrievame ho bez miešania, až sa rozpustí a začne hnednúť. Pridáme šťavu a miešame až sa karamel rozpustí. Rozmiešame kukuričnú múčku s troškou vody, pridáme do omáčky a rýchlo varíme na prudkom ohni za stáleho miešania, až všetko zhustne. Dáme dole zo sporáka, pridáme maslo, kôru a dobre premiešame.

  5. 5

    Na tanieri zalejeme omáčkou rybu. Jeme len tak alebo najlepšie s bielym chlebom, aby sme nazabili krumpľami či erteplami závan exotiky na tanieri.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia