Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

600 g
2 PL
3 zrnká
2 zrnká
100 ml
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

  2. 2

    Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 250 ml vody a dusíme 30–35 minút.

  3. 3

    Mäkké mäso vyberieme a dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, pridáme brusnice a povaríme. Potom ju nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť.

  4. 4

    Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia