Foto: Pravda
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
4 strúčiky |
|
1/2 viazaničky |
|
1/2 viazaničky |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
200 g |
|
150 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
600 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).
-
2
Rebierka potom vyberieme z marinády a prudko opečiema na rozpálenej panvici na olivovom oleji asi 10 až 15 minút, počas opekania obraciame. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
-
3
Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, na kocky alebo rezance nakrájanú papriku a šampiňóny, krátko podusíme a pridáme rozmarín.
-
4
Podlejeme červeným vínom, krátko povaríme a dochutíme soľou, vegetou a cesnakom. Potom odstavíme.
- 5
Na zemiakové guľky dáme zovrieť osolenú vodu. Uvarené zemiaky očistíme, necháme vychladnúť a najmeno nastrúhame.
- 6
Pridáme umytý a nasekaný rozmarín, ktorý môžeme trošku opražiť na masle. Pridáme soľ, vajce, krupicu a spracujeme cesto.
- 7
Pomúčenými rukami tvarujeme guľky a dáme variť do vriacej vody (asi 10 až 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.) Zlejeme a opláchneme studenou vodou.
- 8
Paradajky sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zrežeme vrch, vydlabeme dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno nakrájaný syr feta, podľa chuti olivový olej, čierne korenie, nasekaný tymián a petržlenovú vňať.
- 9
Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme paradajky. Syr feta je slaný, takže plnku treba prisálať len opatrne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu