Jahňacie rebierko s rozmarínom

redakcia - fotkaredakcia, 15. septembra 2009
Jahňacie rebierko s rozmarínom
Foto: Pravda
120 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
4 strúčiky
1/2 viazaničky
1/2 viazaničky
200 ml
1 ks
200 g
150 g
200 ml
600 g
1 ks
200 g
4 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).

    Jahňacie rebierko s rozmarínom - obrázok 1
  2. 2

    Rebierka potom vyberieme z marinády a prudko opečiema na rozpálenej panvici na olivovom oleji asi 10 až 15 minút, počas opekania obraciame. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

    Jahňacie rebierko s rozmarínom - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, na kocky alebo rezance nakrájanú papriku a šampiňóny, krátko podusíme a pridáme rozmarín.

    Jahňacie rebierko s rozmarínom - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme červeným vínom, krátko povaríme a dochutíme soľou, vegetou a cesnakom. Potom odstavíme.

  5. 5

    Na zemiakové guľky dáme zovrieť osolenú vodu. Uvarené zemiaky očistíme, necháme vychladnúť a najmeno nastrúhame.

  6. 6

    Pridáme umytý a nasekaný rozmarín, ktorý môžeme trošku opražiť na masle. Pridáme soľ, vajce, krupicu a spracujeme cesto.

  7. 7

    Pomúčenými rukami tvarujeme guľky a dáme variť do vriacej vody (asi 10 až 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.) Zlejeme a opláchneme studenou vodou.

  8. 8

    Paradajky sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zrežeme vrch, vydlabeme dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno nakrájaný syr feta, podľa chuti olivový olej, čierne korenie, nasekaný tymián a petržlenovú vňať.

  9. 9

    Všetko dobre premiešame a zmesou naplníme paradajky. Syr feta je slaný, takže plnku treba prisálať len opatrne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia