Víno

Recepty, kde je víno

prazdny

Rezance s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

prazdny

Grilovaný filet z pražmy so slávkami

Hlavné jedlá

Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Dusené huby s paradajkami

Hlavné jedlá

Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

prazdny

Dusené lesné huby na víne

Hlavné jedlá

Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme...

prazdny

Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...

prazdny

Kambala s jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Pstruh dusený so smotanou

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

prazdny

Amur po námornícky

Hlavné jedlá

Do pekáča dáme olej, na ktorom speníme na plátky nakrájaný cesnak.

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Csikós tokány (ragú na červenom víne)

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).

prazdny

Filé z kapra

Hlavné jedlá

Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....

prazdny

Zapekaný guláš

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, ...

prazdny

Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

prazdny

Losos s hríbikmi a limetovou šťavou

Hlavné jedlá

Nasekané hríbiky (šampiňony) dáme do misky spolu s korením, olejom, vínom a limetovou šťavou....

prazdny

Grilované morčacie prsia

Hlavné jedlá

Morčacie prsia umyjeme a rozdelíme na porcie. Osolíme, polejeme bielym vínom, okoreníme a na...

prazdny

Plnená husacia pečeň na jablkách

Hlavné jedlá

Husaciu pečeň nakrájame na plátky a osmažíme na suchej panvici. Vyberieme na tanier a dáme na teplé miesto.

prazdny

Tagliatelle s hubovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody s kl oleja, scedíme a necháme na site odkvapkať.

prazdny

Kuracie cestoviny s vínom

Kuracie mäso

Uvarené mäso a šunku nakrájame na kocky. Cibuľu speníme na oleji, pridáme kečup, mäso so šunkou, ...

prazdny

Mašličky s teľacím mäsom

Cestoviny

Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.

prazdny

Srnčí guláš

Hlavné jedlá

Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...

prazdny

Pečená divá kačica

Hlavné jedlá

Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

prazdny

Bažant na víne

Hlavné jedlá

Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny.

prazdny

Pstruh na víne

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, osolíme a okoreníme.

prazdny

Jelení guláš

Hlavné jedlá

Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a...

prazdny

Kotlíkový guláš

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli...

prazdny

Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou

Hovädzie mäso

Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...

prazdny

Údené karé na víne

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

prazdny

Bravčový bôčik so šampiňónmi

Bravčové mäso

Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.

prazdny

Kuracie krídelka trocha inak

Kuracie mäso

Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...

prazdny

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Bravčové mäso

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...