Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad veľmi mierne napuchnutý malíček na pravej nohe či červený Zobraziť celý popisUž len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad veľmi mierne napuchnutý malíček na pravej nohe či červený pupák na ľavom lakti alebo jesennú depresiu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca sa dá polovica vody a polovica vína. Naschvál nehovorím koľko, a či biele alebo červené, nech si každý navarí polievky tak, na koľko sa cíti po nej vstať od stola. Ak máte veľký hlad, odporúčam konzumáciu rovno v posteli alebo v širokom kresle ušiaku, kde môžete po polievke spokojne prepadnúť liečivému spánku.
- 2
Vodu a víno necháme zovrieť. Asi 70 gramov, a keď chcete aj viac alebo menej cukru, premiešame s citrónovou šťavou a dáme do hrnčeka spolu s dvomi žĺtkami a vymiešame až do spenenia.
- 3
Potom za stáleho miešania prilievame prevarené víno s vodou až kým polievka nezhustne. Vlejeme do predhriatej misky, pridáme opraženú žemľu na masle a liečime sa ako keby, vám za to platili. Osobne mám skúsenosť, že polievka vylieči aj bez tej žemle. Tá tam ide preto, aby vás neohovárali, že polievku pijete, ale jete...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu