Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

Suroviny

250 g
50 g
50 g
250 g
2 dl
400 g




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne okoreníme mletým bielym korením a dusíme.

  2. 2

    Šalotku si nakrájame nadrobno, speníme na rozpálenom olivovom oleji, pridáme huby, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, podusíme asi päť minút a pridáme smotanu.

  3. 3

    Necháme prevrieť a pridáme ryžu, dochutíme soľou a bielym korením.

  4. 4

    Kalmáre nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na olivovom oleji.

  5. 5

    Podlejeme vínom, pridáme posekaný cesnak a krátko porestujeme.

  6. 6

    Na tanier naberieme rizoto a naň poukladáme krúžky kalmárov. Rizoto musí byt krémovité a vláčne. Ryžu nepreplachujeme.

Diskusia k receptu

Vymazať
cokomilka
poznam opacny postup, najprv vytvorime zaklad zo zeleniny ci hub, postupne dodávame po lyzickach uz predvarenu ryzu cim vznikne prave ta kremovita konzistencia...
Vymazať
cokomilka
dodatok: toto som odpozerala z talianskeho gastrokanala co ho pustali vo Svajciarsku. ale inak moze byt ten vas postup tiez dobry...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia