Postup
-
1
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
- 2
Filé osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Potom ho opečieme z obidvoch strán na rozohriatom masle.
- 3
K rybe pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu, podlejeme ju červeným vínom a v rúre pečieme domäkka. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou.
- 4
Pečeného lososa vložíme do čistej nádoby a udržiavame v teple. Šťavu z pečenia prepasírujeme, pridáme do španielskej omáčky a prevaríme.
- 5
Porcie lososa položíme na tanier a omáčku podávame osobitne v omáčniku. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiak
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mozes prosim dopisat ako sa robi spanielska omacka, tento recept ma zaujal, rad by som ho vyskusal, ale bez tej omacky to asi nepojde a nevsimol som si, ze by niekde predavali ako hotovu.
dakujem
www.google.sk/search?hl=sk&q=%C5%A1panielska+om%C...
Španielska omáčka
1 lyžičku masti, 1 lyžicu hladkej múky, 0,6 l hnedého základu - fondu.
Na rozohriatej masti sa opraží múka, zaleje vlažným hnedým základom, dobre sa rozmieša a nechá zovrieť. Po zovretí sa zmierni príkon tepla a varí sa miernym varom asi 3 hodiny. Uvarená omáčka sa precedí cez husté cedidlo.
Súhlasím, na webe je všetko. A dodávam : aj informácií, ktoré sa len informačne tvária... skrátka kopec hovädz.ín :(
Nakrájame petržlenový, zelerový a mrkvový koreň, na kolieska cibuľu, trochu slaniny a kúsky mäsa a udusíme do hneda s trochou mletého čierneho korenia a niekoľkými bobkovými listami. Potom nasypeme na ne toľko múky, koľko prijmú. Keď aj múka zhnedla, nalejeme na ňu mäsový vývar a dobre povaríme. Pred podávaním pridáme k nej 1 PL bieleho vína, 1 ČL rumu a citrónovú šťavu. Po pretlačení cez sito ešte raz povaríme.
čiže zmiešame výpek z lososa so španielskou omáčkou, ponorným mixerom rozmixujeme. Nič tam nie je také, čo by rušilo chuťou celkový dojem z ryby.