Foto: sisqo26
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom, a b.vinkom....zabalime do potravinarskej folie a odlozime do chladu na par hodin. Medzi tym si nachystame nove zemiaciky ktore len dobre poumyvame, rozkrojime na polovicky a dame varit do osolenej vody. Po uvareni scedime, pridame nasekanu vnatku a maslo, zakryjeme.
- 2
Šparglu si najskor ocistime skrabkou, rozvarime si vodu so solou a kvapkou olivoveho oleja, vlozime do vriacej vody a varime asi dve minutky a sme nerozvarili sparglu. Scedime, prelejeme oliv.olejom.
- 3
Na rozpalenu panvicu si dame olivovy olej, a namarinovane filety lososa, opekame s oboch stran pokial nemaju krasnu , chrumkavu korku. Podlejeme asi deci bielym vinom a nechame minutku podusit. Podavame so sparglou, varenymi zemiacikmi a ozdobene platkami citrona.... dobru chut
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
BTW pekná fotka, aj keď na nej nie je filet, ale steak