Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi

sisqo26 - fotkasisqo26, 21. októbra 2009
Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi
Foto: sisqo26
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
500 g
1 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom, a b.vinkom....zabalime do potravinarskej folie a odlozime do chladu na par hodin. Medzi tym si nachystame nove zemiaciky ktore len dobre poumyvame, rozkrojime na polovicky a dame varit do osolenej vody. Po uvareni scedime, pridame nasekanu vnatku a maslo, zakryjeme.

  2. 2

    Šparglu si najskor ocistime skrabkou, rozvarime si vodu so solou a kvapkou olivoveho oleja, vlozime do vriacej vody a varime asi dve minutky a sme nerozvarili sparglu. Scedime, prelejeme oliv.olejom.

  3. 3

    Na rozpalenu panvicu si dame olivovy olej, a namarinovane filety lososa, opekame s oboch stran pokial nemaju krasnu , chrumkavu korku. Podlejeme asi deci bielym vinom a nechame minutku podusit. Podavame so sparglou, varenymi zemiacikmi a ozdobene platkami citrona.... dobru chut

Diskusia k receptu

jarco
Veľmi podobne robím lososa aj ja. Väčšinou s brokolicou, ktoré spolu so zemiakmi pripravím na pare. Aj losos sa dá pripraviť v paráku spolu so zelenou, ale nám viac šmakuje opečený na panvici. Niečo nezdravé v tom jedle musí byť :-)

BTW pekná fotka, aj keď na nej nie je filet, ale steak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia