Kapor na citrónoch

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009

Suroviny

600 g
2 PL
1 ks
3 PL
2 ks
2 ks
1/2 KL
5 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom, v ktorom sme rozmiešali rozmočený solamyl.

  2. 2

    Prudko opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky pokrájaný očistený citrón a na kolieska pokrájané mladé póry.

  3. 3

    Opečieme domäkka a zalejeme zálievkou zo šťavy z druhého citróna, cukru, červeného vína a glutasolu. Podávame posypané čerstvým posekaným kôprom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu